8 listopada jest Europejskim Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia wśród najmłodszych (i nie tylko), dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków, informowanie o konsekwencjach złej diety.
Dzień Zdrowego Jedzenia jest obchodzony na wiele sposobów. W tym roku w naszej szkole przygotowana została specjalną prezentację. Materiał wyświetlany bedzie na szkolnych korytarzach na ekranach telewizyjnych i omawiany na lekcjach wychowawczych. Ma on skłonić uczniów, nauczycieli oraz rodziców do chwili zastanowienia. Czy oby na pewno, starannie dbamy, o to zjadamy każdego dnia? Czy zawsze sięgamy po produkty zdrowe, najwyższej jakości? W prezentacji obok zasad zdrowego żywienia można znaleźć podpowiedzi, jak wykonać smaczne i proste szkolne przekąski międzylekcyjne.
foto- drugie śniadanie.
SMACZNEGO I WIELE ZDROWEGO !!!
Zapraszamy do zapoznania się z naszą szkolną prezentacją pt."JEDZ ZDROWO I KOLOROWO"
europejski_dzien_zdrowego_jedzenia_i_gotowania czyli JEDZ ZDROWO I KOLOROWO.pdf
Szkoła